ellie sabb sukneleHalle Berry, Christina Aguilera, Catherine Zeta-Jones, Beyonce, Elizabeth Hurley, Marcia Cross, Marion Cotillard, Emmanuelle Béart, Queen Rania of Jordan, Teri Hatcher, Angelina Jolie, Nawal Al Zoghbi, Toni Collette, Heather Graham, Marion Cotillard,

APIE ELIE SAAB
Elie Saab gimė 1964 metais liepos 4 dieną Beirute, Libane. Jam buvo vos šeši metai, kai pradėjo rodyti norą kurti drabužius, kol kiti vaikai dar džiaugėsi paika vaikyste ir žaidė. Tėvai jau tada pastebėjo jo talentą.

1981 metais jis išvyko į Paryžių studijuoti drabužių dizaino meno, tačiau buvo nekantrus ir norėjo kurti drabužius, tad grįžo į Beirutą ir 1982 metais atidarė savo dizaino studiją.  Jo ateljė buvo pradėtos siūti vestuvinės ir vakarinės suknelės. Elie Saab drabužiai buvo Rytų ir Vakarų stilių mišinys.

Per devintą dešimtmetį jo kolekcija sulaukė daugybės klienčių, įskaitant princeses. Elie Saab reputacija labai smarkiai pakilo į viršų. Jo autentiškumas –  sukneles siūti tik iš geriausių audinių, puošti nėriniais, išsamiais išsiuvinėjimais, perlais, kristalais, naudoti šilko siūlus.

1986 metai buvo perpildyti užsakymų, per dešimtmetį Elie Saab atidarė didesnę ateljė bei pradėjo vykdyti užsakymus į Paryžių bei Šveicariją.

1997 metais Saab buvo pirmasis ne italų dizaineris, kuris paliko pėdsaką Italijos Camera Nazionale della Moda mados pristatyme ir  parodė pirmąją savo kolekciją ne Libane, o Romoje.

1998 metais jis pradėjo kurti kolekcijas pritaikytas Milano mados industrijai. Tais pačiais metais, jis surengė savo mados pasirodymą Monake, kuriame dalyvavo princesė Stefanija. Elie Saab vakarinės suknelės garsėja savo prabanga. Jis su kiekviena kolekcija pademonstruoja mažiausiai 10 vestuvinių suknelių modelių. Šiandien jo suknelėmis rengiasi nemažai Holivudo žvaigždžių bei patrauklių Amerikos moterų.

Elie Saab tapo ypač gerai žinomas 2002 – ųjų metų pradžioje kai Halle Berry dėvėjo jo kurtą raudoną vakarinę suknelę per Oskarų teikimo ceremoniją. Halle Berry buvo pirmoji juodaodė moteris, kuri gavo Oskarą, o Saab buvo pirmasis Libano dizaineris rengęs Oskaro laimėtoją.

2003 – ųjų gegužę Chambre Syndicale de la Haute Couture pakvietė ji tapti nariu, ir 2003 – ųjų liepą Elie surengė pirmąjį kolekcijos pristatymą Paryžiuje. 2006 metais buvo pristatyta jo pirmoji Paryžiuje pavasario – vasaros kolekcija skirta dėvėti, šiuo metu Elie Saab nuolat rengia kolekcijas skirtas ne tik demonstruoti ant podiumo, bet ir dėvėti.

Šiandien Saab turi savo būstinę Beirute, biurus Niujorke ir Paryžiuje. Skirta dėvėti linija gaminama Italijoje. Jis turi 60 mažmeninės prekybos parduotuvių pasaulyje, iš jų 18 yra Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jis šiuo metu rengiasi persikelti į savo milžinišką naująją būstinę Beirute, kuri greitai turėtų būti baigta.

Elie Saab kolekcijos yra spalvingos ir sudėtingos, skirtingos kultūros įtakoja savitą ir modernų įvaizdį. Jis eksperimentuoja su moteriškumu ir romantiškumu. Jo drabužiai yra supjaustyti kreivėmis, minkštais krašteliais, išskirtiniai įskaitant siuvinėjimą rankomis, ornamentus bei naudojamus prabangius audinius kaip muslinas ir šilkas.

Spauskite čia, kad pereiti į 2014 metų ELIE SAAB vestuvinių suknelių kolekciją.